Hírek – 2019. II. félév

A digitalizáció egészséges dózisa – december 7.
Fontos kérdés, napjaink fontos problémája is, hogyan hat a tudatunkra, a kapcsolatainkra, az egészségünkre a digitalizáció. E kérdés részleteinek megválaszolása nem lesz egyszerű, de nekünk erkölcsi kötelességünk, akár elsőként is felvetni, és természetesen a válaszokat megadni. Az emberek közötti kommunikáció mostanra degradálódott (bár ez a jelenlegi társadalmi rendszer hibája is), és inkább az internetes kapcsolatokra fókuszálnak sokan. A tizenéveseknél is szignifikáns jelenség ez, inkább okostelóznka, mint közvetlenül társalognának. Mi a teendő? Hogyan tovább? Konferenciát is szervezünk a kérdések, problémák megválaszolása érdekében. A januári Évnyitó partinkon erről is szó lesz. A digitalizáció egészséges dózisát hasonlíthatjuk akár a pálinka, vagy az ételek mennyiségéhez is – lenne összefüggés, amit figyelembe érdemes venni!

Tíz éves a kibernológia tudománya – október 29.
Az ötlet eredetileg egy szakmai megbeszélésen pattant ki, még 2009 októberében. Eredetileg “cibernology” – ejtsd: szájbernolodzsi – volt a megnevezése a kibernetika és a grafológia fúziójának. Később praktikusan kibernológia nevet adtuk ennek az új, XXI. századi karakterológiai diszciplínának. Kidolgoztuk és hitelesítettük az Alaptételeinket. Létrehoztuk a Kibernológusok Társaságát. A nagy, nemzetközi expanziónkat 2020-ban indítjuk. A részleteket megbeszéljük a tanácskozásainkon, a Jósdakonferenciánkon, a TesTudaT Konferenciánkon is. A 2020-as EU-EXPO Innováció témakörének fontos része a kibernológia.

Az EU-EXPO Innováció tematikájában a kibernológiai is szerepel – október 10.
A XXI. század karakterológiai diszciplínájának, a kibernológiának is fontos szerep jut az EU-EXPO sikeres megszervezésében. A részletek kidolgozára külön tanácskozást is szervezünk, és ajánlásokat dolgozunk ki az EU-EXPO szervező bizottsága részére. A további részleteket az After-partin, november 7-én publikáljuk.

Csillagászati ősz kezdete – szeptember 23. 9 h
Különösen jó csillagzat alakul ki az ezotérikus tudományok szervezőinek, így a kibernológiának is. A Hold együtt áll a Felszálló Holdcsomóponttal a 9. Házban, a Rák jegyében. Ennek egyik üzenete: az értelmes, hasznos témákat pozitív érzelmekkel kombinálva érdemes publikálni, szervezni. A másik jó konstelláció a Napa 11-es házban, a Mérleg jegyébe lépett. Ebben a házban van még a Mars, a Vénusz és a Merkúr is. Dinamikusan, változatosan, érdekesen, határozottan – ezek legyenek a tevékenységünk jellemzői, természetesen a jó kezdeményezésekre és a társulásokra fókuszáljunk!  A helyhatósági választásokat cizellálja a Leszálló Holdcsomópont és a Szaturnusz, Plútó együttállása. A küzdést is fel kell vállalnunk, a siker érdekében. A Jupiter szerencsét hozhat a gazdasági életben, a 2-es házban van, a Nyilas havában. A Descendensen a Bika jegyében van az Uránusz, a partnerségben a különlegesség és a megbízhatóság a fontos. A Neptunusz a Halak jegyében, a 4-es házban, a Halak jegyében van, kicsit szeszélyes családi helyzett jelez, de az innovativitás nagyon segít Összefoglalva: idén ősszel a dinamikus változás, fejlődés lesz a középpontban.

A grafológia egyik újdonsága – szeptember 11.
Az emberek 99%-a jobbkezes. Bal kézzel nagyon rondán ír. Mi van akkor, ha megszereti a bal kézzel írást az ember? Mi ennek a feltétele. Egy érdekes jelenség kapcsán – a monoteizmus kárkihatásainak felismerése után – ugrásszerűen javult a bal kezünk használata. Ez következett a duális istenképből is. Ebből logikusan tudunk arra következtetni, hogy az képességeink korlátozása az egykezes írásra összefügg a vallással, a világnézettel. Ha tágítjuk életfilozófiánkat, világnézetünket pl. a jó istenek világának elfogadására, akkor több, blokkolt képességünk is reakítválódni fog. Ezekről is szó lesz a Jósdakonferenciánkon, novemberben.

Rendszeresítjük tanfolyamainkat – augusztus 4.
A kibernológia komplex tudománya felfejlődött arra a szintre, hogy rendszeresen tartsunk kiképző tréninget, tanfolyamot. A XXI. század karakterológiai diszciplínája nagyon sok területen jól használható az életben. A vállalkozóknak, a rendezvényszervezőknek, a közösségi életet szervezőknek is nagyon hasznos.
Kidolgozzuk a tanfolyamaink metodikáját, és 2019. november 9-én már indítjuk is az első nagyszabású képzésünket. A PR-ral kapcsolatban a Before-partinkon tartunk tanácskozást.

Kibernológusok tanácskozása – július 31.
Fontos témákról tanácskozunk, a szakma kompetenciáját, célközönségét és publikálását is megtárgyaljuk.
Konklúziók, eredmények:

Az MTA vezetőségének is megküldtük a Kibernológia Alaptételeit – július 5.
Komplex tanulmányunkkal tájékoztattuk a magyar tudományos élet centrumát a kibernológia lényegéről, az Alaptételeinkről. Várhatóan augusztusban fogjuk egy konstruktív tárgyalás keretében a kibernológia tudományát exponálni az Magyar Tudományos Akadémia vezetői felé.

Komplettáltuk az Alaptételeinket – július 1.
Több éves fejlesztésünk eredményeképp az Alaptételeinket validáltuk és mára elmondhatjuk, hogy releváns, valós és hasznos mindegyik alaptételünk.
Mostantól a szakmai expanziónkra is jobban fókuszálunk, elsőbb a tudomány világában, azután a vállalkozói szférában, majd a vallások és a politika terén is.