A kibernológia új dimenziója a grafológiának, a kézírás elemzésének.

A grafológia azon alapszik, hogy a kézzel írt szövegből nagymértékben vissza tudunk következtetni az író személy (duktor) jellemére, viselkedésére, egészségére, párkapcsolatára, szocializáltságára, stb. A Kibernológia 1. Alaptétele is ezt implikálja.
A kézírásunk során komplex pszicho-bio-feedback folyamat alakul ki, és ez ilyen jó módon más módszerrel nem igen érhető el. A kibernológiában ezt felismertük, és megállapíthattuk, hogy pl. az internet jól leképezi a társadalmat (bizonyos hányadban), és az alkotókat is. A visszahatás más téren jelentkezik, de lényeges.

Tehát egy emberi alkotásból történik a visszakövetkeztetés az emberre.

A kibernológia során több ember alkotásából tudunk visszakövetkeztetni az alkotókra, a forrásra.

A grafológia több verziója is beilleszkedett már a kibernológia tudományába:

A grafoterápia implikálta a Kibernológia 2. fő tételét (az alkotás megváltoztatása visszahat a forrásra is) és a 4. fő tételével is kollerál.

***

A grafojóslás az 5. tételünkkel korrelál.

***

A grafológia szerepe a 21. században nagyon fontos témával foglalkozik: az ember, emberiség és a felsőbb szintek relációjával.
Tény, hogy a kézírással közvetlenül tudunk kapcsolatot létesíteni a minket kísérő, védő szellemekkel , az angyalokkal is.
Kérdés: hol látszik a kézírásban ez a reláció? A megoldást a kiképző tréningjeinken ismertetjük.

Hogyan tudjuk javítani, fejleszteni, bővíteni ezeket a hasznos, jó kapcsolatainkat – az internetes publikációkban, a művészi alkotásokban, a rendezvények designjaiban, a politikai pártokban, a vallási kultúrákban, az erotikában?

***

A grafológia másik nagy perspektívája: ha a duktor váltja az író kézt (pl. ha jobbkezes volt, írjon bal kézzel is), akkor ennek milyen következménye, hatása lesz a duktorra – szellemi, kapcsolati, testi szinteken?
Bebizonyosodott, hogy ez a módszer rendkívül hasznos!
Ezzel kapcsolatban egy különlegességet is bemutattunk 2020. március 25-i XV. TesTudaT Konferenciánkon =a Duna Palotában rendeztük meg)

A grafológia és a kibernológia a Szeniorskoláknak is fontos komponense lesz.

***

Szilvásy Péter okl. vegyészmérnök, grafológus, a Kibernológusok Társaságának megalapítója

Budapest, 2017-12-02 * 2019-04-14 * 05-29 * 07-20 * 2020-02-11 * 05-18 * 10-13